Sarmale de peste

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmale de peste

1. Spălați și curățați toate legumele, apoi tăiați-le mărunt. 2. Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga morcovul si ceapa tocata. Lasam totul sa se intareasca 3 minute, apoi adaugam orezul si sucul de rosii. Se lasa pe foc aproximativ 5 minute. 3. Intr-un vas mare se pune pestele tocat, se adauga compozitia calita si alte ingrediente necesare. 4. Asezonați cu sare și piper după gust sau folosiți un condiment preparat din comerț pentru sarmale. 5. Incepem sa formam sarmalele, invelind compozitia in foi de varza proaspete sau murate, in foi de vita sau de hrean (cum am facut eu).6. Cei 5 pesti rosii ii curatam si asezonam dupa bunul nostru plac, eu doar i-am sarat si am pus inauntru felii de lamaie, i-am invelit pe fiecare in hartie de copt dupa care am asezat frumos in fundul tavii in care am a fiert varza. 7. In cratita in care fierbem sarmalele, punem un strat de varza murata tocata, adaugam pestele invelit in hartie de copt, apoi asezam frumos sarmalele. Printre sarmale se adauga si un peste afumat, eu am folosit macrou afumat, care are rolul de a-i da acel gust deosebit de afumat. 8. Acoperiți totul cu frunze de varză, adăugați 3-4 linguri de ulei, apoi umpleți cu apă cât să acopere totul. Se pune la foc mediu aproximativ 1 oră și 30 de minute. Sunt deosebit de delicioase si potrivite pentru SEZONUL CALDO, avand in vedere ca nu sunt grase, au un gust delicios si rece, pot fi servite cu paine sau mamaliga iute, respectiv pasta de usturoi si/sau ardei iute. Poftă bună!

Ingrediente Sarmale de peste

- 500 gr pește file

tocat mărunt ( am folosit PLĂTICĂ și ROȘIOARĂ)

- 2 cepe mari

- 1 morcov mare

- 1 ardei gras galben

- 1 ardei roșu kapia

- 2 roșii

- 150 ml suc de roșii

- 1 legătură pătrunjel verde

- 150 gr orez

- 3 - 5 linguri ulei

- 50 gr pesmet sau făină porumb ( pentru a lega puțin compoziția)

- piper

- sare

- frunze de varză murată ( pusă la murat acum 3 săptămâni)

frunze de hrean și frunze de viță de vie

- 5 bucăți mai mici de roșioară + hârtie de copt + felii de lămâie

- un macrou afumat

Categorii