Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

Cu cateva ore inainte de a incepe, dezghetati scoicile. Apoi, trebuie clatite si uscate cu un servet de hartie. Cand scoicile sunt dezghetate, puneti la fiert in apa cu sare, conopida si cartoful taiat in bucati medii. Cand incep sa fiarba, va puteti apuca de dos. Intr-o craticioara, puneti o lingura de unt si una de ulei de masline si caliti ceapa si usturoiul taiate marunt. Amestecati avannd grija sa nu se arda, iar dupa 5 minute, adaugati hribii si firul de cimbru. Cand hribii s-au prajit (dupa aproximativ 10 minute), adaugati 50 ml de smantana, sare, piper, amestecati si luati craticioara de pe foc. Cand cartoful si conopida au fiert, scurgeti apa si adaugati o ligura de unt, 50 ml de smantana, sare si putin piper. Pasati piureul cu un blender si acoperiti oala, pentru a se pastra cald. Imediat dupa aceea, puneti o tigaie pe foc, pentru a se incinge bine. Cand e fierbinte, adaugati o lingura de ulei. Dupa 2-3 minute, asezati usor scoicile in tigaie. Condimentati-le cu sare si piper si lasati-le 2 minute, pana prind o crusta aurie pe partea inferioara. Intorceti-le si mai lasati-le inca 2 minute pana cand se rumenesc si pe cealalta parte. In acest moment, puteti adauga in tigaie si ouale de prepelita, fara a le lipi de scoici. In ultimul minut de prajit scoicile, blenduiti si hribii. Daca sosul e prea gros, mai adaugati smantana. Pe farfurie, mai asezati si cateva frunze de rucola, pe care le stropiti cu putin ulei de masline, otet balsamic si sare. Reteta realizata de Andreea @tastebazaar.blogspot.ro cu scoici St. Jacques oferite de Sea-Way.ro

Ingrediente Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

pentru 2 portii

6 scoici St. Jacques congelate (le gasiti pe Sea-Way.ro)

100 gr de conpida proaspata

un cartof mic

2 linguri de unt

50 gr hribi congelati (sau alt tip de ciuperci)

o jumatatea de ceapa mica

2 catei de usturoi

un fir de cimbru

100 ml smantana

2 oua de prepelita

50 gr de rucola

ulei de masline

otet balsamic

sare

piper

Categorii