Instructiuni de preparare
Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita
Cu cateva ore inainte de a incepe, dezghetati scoicile. Apoi, trebuie clatite si uscate cu un servet de hartie. Cand scoicile sunt dezghetate, puneti la fiert in apa cu sare, conopida si cartoful taiat in bucati medii. Cand incep sa fiarba, va puteti apuca de dos. Intr-o craticioara, puneti o lingura de unt si una de ulei de masline si caliti ceapa si usturoiul taiate marunt. Amestecati avannd grija sa nu se arda, iar dupa 5 minute, adaugati hribii si firul de cimbru. Cand hribii s-au prajit (dupa aproximativ 10 minute), adaugati 50 ml de smantana, sare, piper, amestecati si luati craticioara de pe foc. Cand cartoful si conopida au fiert, scurgeti apa si adaugati o ligura de unt, 50 ml de smantana, sare si putin piper. Pasati piureul cu un blender si acoperiti oala, pentru a se pastra cald. Imediat dupa aceea, puneti o tigaie pe foc, pentru a se incinge bine. Cand e fierbinte, adaugati o lingura de ulei. Dupa 2-3 minute, asezati usor scoicile in tigaie. Condimentati-le cu sare si piper si lasati-le 2 minute, pana prind o crusta aurie pe partea inferioara. Intorceti-le si mai lasati-le inca 2 minute pana cand se rumenesc si pe cealalta parte. In acest moment, puteti adauga in tigaie si ouale de prepelita, fara a le lipi de scoici. In ultimul minut de prajit scoicile, blenduiti si hribii. Daca sosul e prea gros, mai adaugati smantana. Pe farfurie, mai asezati si cateva frunze de rucola, pe care le stropiti cu putin ulei de masline, otet balsamic si sare. Reteta realizata de Andreea @tastebazaar.blogspot.ro cu scoici St. Jacques oferite de Sea-Way.ro