Scoici St. Jacques cu salata de morcovi mov si pak choi

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Scoici St. Jacques cu salata de morcovi mov si pak choi

Am avut ocazia de a incerca scoicile St. Jacques, pentru ca niste oameni draguti, de la Sea-Way.ro, m-au invitat sa le testez. Nu cred ca va puteti imagina bucuria. Mai intai am curatat morcovii si pak choi-ul. Morcovii i-am taiat cu un curatator de legume in fasii lungi, i-am asezat intr-un castron, i-am amestecat cu uleiul si semintele de susan si sosul de soia si i-am lasatla marinat cam 15 minute. Pak choi-ul l-am gatit la abur cam 7-8 minute. Am spalat scoile decongelate si le-am lasat la scurs intr-o sita. Le-am condimentat cu sare si piper. Am pus o tigaie la incins pe aragaz si apoi am pus uleiul de masline. Dupa ce s-a incalzit si uleiul, am asezat fiecare scoica, in sensul acelor de ceas, incepand cu ora 12. Cand le-am terminat pe toate, le-am mai lasat la praijt (la foc mare) inca 2 minute. Cand au capatat o crusta aurie pe partea inferioara, le-am intors in aceeasi ordine in care le-am asezat si le-am mai lasat 2-3 minute, pana cand s-au rumenit si pe cealalta parte. Inainte cu 30 de secunde de a le scoate, le-am stropit cu zeama de lamaie. In farfurie, ordinea straturilor a fost: pak choi, morcovi, scoici, iar pe deasupra cateva cubulete de avocado si rosii cherry, stropite cu zeama de lamaie. Au fost de vis! Absolut delicioase. Au intrat in topul meu personal instant. Desi aveam ceva rezerve legate de produsele congelate, pot sa zic ca mi s-au spulberat toate. De fapt, treaba faina e ca ele au fost congelate pe vas, la scurt timp dupa ce au fost pescuite (sau cum s-o numi activitatea de a scoate scoicile din apa), ceea ce inseamna ca si-au pastrat mai bine proprietatile decat produsele necongelate. Reteta realizata de Andreea @tastebazaar.blogspot.ro cu scoici St. Jacques oferite de Sea-Way.ro

Ingrediente Scoici St. Jacques cu salata de morcovi mov si pak choi

6 scoici St. Jacques decongelate de la Sea-Way.ro

o lingura de ulei de masline

sare

piper

6 bucati de mini pak choi (am gasit la Dragonul Rosu cu 1 leu legatura)

2 morcovi mov (de la Lidl)

doua linguri de ulei de susan

o lingura jumate de sos de soia

o lingura de susan negru

jumatate de lingura de susan alb

jumatate de avocado

doua linguri de zeama de lamaie

patru rosii cherry

Categorii