Scoici verzi cu sos de cocos si curry

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Scoici verzi cu sos de cocos si curry

Pentru aceasta reteta am folosit scoicile verzi (greenshell mussels) de la Sea-Way.ro care au jumatate de cochilie cu carne. Este o specie cultivata in Noua Zeelanda, bogata in nutrienti si este o adevarata incantare chiar si pentru cei mai exigenti gurmanzi. Incingem uleiul la foc mediu si adaugam usturoiul zdrobit si ghimbirul razuit. Gatim pentru 1 minut si adaugam linguritele de curry. Dupa 2 minute adaugam apa si laptele de cocos si lasam sa fiarba. Adaugam sucul de lime, patrunjelul proaspat tocat, sosul de peste si sare dupa gust. Punem scoicile verzi peste sos, acoperim si le lasam sa fiarba. Daca sunt congelate le tinem in jur de 15 minute, daca sunt proaspete 8 minute. Le servim calde. Reteta realizata de Marius @www.Delicii.com cu scoici oferite de Sea-Way.ro

Ingrediente Scoici verzi cu sos de cocos si curry

1kg scoici verzi

1 cana lapte de coco

1/2 cana apa

2 lingurite curry

1 cub ghimbir razuit

3 catei de usturoi

zdrobiti

2 lingurite sos de peste

sucul de la 1 lime

patrunjel proaspat tocat

2-3 linguri ulei de masline

sare

Categorii