Scovergi

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Scovergi

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul a capatat consistenta, il framintam bine cu mana. Lasam 10 minute. sa se adihneasca si apoi il intindem intr-o foaie cat mai subtire,ca de taietei.

Cand a terminat-o de sucit, o taiem in fasii cam de 7-8 cm. Acum depinde si cat de mari avem strecuratorile fasiile rezultate le vom taia de-a latul, sa ne iasa o scarita,lasand la ambele margini cativa cm.

Dupa ce am terminat si aceasta operatiune, vom lega cele doua strecuratori, una de alta, asa cum se vede in prima imagine. Apoi facem bulgarasii. Cu degetele vom ridica o fasie da,una ba,una da ,una ba,pna terminam toata scarita.

O adunam usor ca un cocolos, fara sa presam aluatul si il punem in strecuratoare. Inchidem cu cealalta strecuratoare, tinem strans de manere si o cufundam in baie de ulei incins. Cam 2 minute. pana se rumenesc usor.

Ingrediente Scovergi

un ou

un praf de sare

o lingura de apa

faina cat sa iasa un aluat usor de intins

zahar pudra

2 strecuratori de aceeasi dimensiune

ulei ca pentru cartofi prajit

Categorii