Scovergi din lunca dunarii (romanian appetizer: scovergi)
Instructiuni de preparare Scovergi din lunca dunarii (romanian appetizer: scovergi)
Coca se face ca la paine. Dizolva drojdia si zaharul in 100 ml apa. Amesteca faina, apa, drojdia si sarea. Framanta pana ce coca nu se mai lipeste de maini si devine matasoasa.
Pune intr-un castron mare, Acopera cu un prosop si lasa la crescut 1 ora sau pana ce isi dubleaza volumul.
Scoate coca din castron pe o suprafata presarata usor cu faina si framanta sa scoti tot aerul din coca. Imparte coca in 10 mingiute de marimi egale. Intinde fiecare mingiuta sub forma circulara nu foarte subtire.
Ia o scovarga si pune 1/5 din compozitie aproape de centru. Indoai-o pe mijloc si cu degetele lipeste cele doua margini. Repeta cu inca 4 scovergi. Celor care au ramas fa-le o mica taietura in centru.
Incalzeste bine uleiul. Prajeste fiecare scovarga pe ambele parti, pana ce devine aurie.
Scovergile pot fi mancate calde, sau reci. A doua zi, insa, se intaresc si nu mai sunt la fel de bune ca atunci cand sunt proaspete.
Ingrediente Scovergi din lunca dunarii (romanian appetizer: scovergi)
500 g faina
15 g drojdie proaspata
300 ml apa
1 lingurita sare
½ lingurita zahar sau miere
Umplutura pentru 5 scovergi
1 ou
300 g telemea de oaie
Ulei destul de mult, pentru prajit