Scrumbie aromata, pe gratar

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Scrumbie aromata, pe gratar

Scrumbia se curata de intestine si de solzi apoi se spala in apa rece,se zvanta si se indulceste cu un praf de sare,se condimenteaza cu amestec de condimente si piper cu gust de lamaie Se cresteaza pe sira spinarii apoi in aceste crestaturi se infig feliute de lamaie si rondele subtiri de ardei. Se umple burta scrumbiilor cu crengute de marar si patrunjel verde si feliute subtiri de lamaie.Se taie fasii de staniol,apoi fiecare scrumbie astfel umpluta se infasoara in staniol si apoi se prajesc pe gratarul cu carbuni,bine,pe ambele fete(cand este gata prajit,ne dam seama dupa staniolul care capata o culoare inchisa) Scrumbia se desfasoara cu grija,cand este inca ,calda si se serveste cu mult suc de lamaie Pofta buna!

Ingrediente Scrumbie aromata, pe gratar

3-4 scrumbii proaspete de Dunare,o lamaie, crengute de patrunjel,cateva crengute de marar,piper cu lamaie,un praf de sare, de condimente uscate(cimbrisor,maghiran ,busuioc),cateva rondele de ardei gras rosu si verde,foaie de staniol

Categorii