Scrumbie coapta

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si le lasam intr-un castron la frigider ptr 24 de ore sau cel putin o noapte. A doua zi le spalam bine de sare si punem in fiecare scrumbie in burta usturoi foaie de dafin enibahar si 2-3 felii de lamaie invelim in folie de aluminium fiecare scrumbie si coacem la 180 de grade 15-20 de minute invelita si inca 10 minute dezvelita de aluminium. Se lasa la racit dupa care se pot taia felii si de sevit cu mamaliga rece si ceapa zdrobita.

Ingrediente Scrumbie coapta

2 pesti (Macrou/scrumbie) destul de lati

sare groasa de bucatarie

usturoi 3-4 bucati

enibahar

foi de dafin 2-3

cateva felii de lamai

2 folii de aluminiu

Categorii