Scrumbie la cuptor

Instructiuni de preparare Scrumbie la cuptor
Ingrediente Scrumbie la cuptor
pentru 3 persoane:
3 scrumbii curățate de solzi și eviscerate
spălate bine și șterse cu prosoape de hârtie
sare și piper
după gust
ulei de floarea soarelui
câteva picături care vor stropi peștii
½ lămâie
feliată
Pentru garnitură:
1 praz mic (partea verde)
tăiat mărunt tip solzișori
1 lingură ulei de măsline
50 g de unt
100 ml de smântână pentru gătit 32%
50 g de brânză Roquefort (eu folosesc Paladin)
Pentru salată:
½ de varză roșie mică
tocată
½ de măr tăiat felii subțiri
10 nuci (miezul de la)
ușor prăjite
100 g de brânză Roquefort tăiată cubulețe
2 linguri de oțet de mere cu miere
2 linguri de ulei de măsline
¼ linguriță de piper alb măcinat