Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

Fileurile de biban se usuca pe un servet. Se infierbanta o tigaie, cu ulei putin in care se adauga sare de mare din belsug. Fileurile se asaza in ulei, cu pielea in jos si se prajesc pana se albesc. Se intorc si se lasa 20 de secunde, apoi se scot pe o tava. Se pune pe foc, o cratita cu apa fiarta si sare. Se pregateste si un vas mare cu apa rece. Pe rand, se blanseaza legumele: fasolea 2 minute, apoi se scoate cu o paleta si se pune in apa rece, mange tout 1,30 minute la fel, spanacul 30 de secunde si la fel, in apa rece. Se scurg legumele de apa si, pe rand, se trag in tigaie cate 30 de secunde fiecare, cu putin ulei. La sfarsit, se prajesc la foc rapid semintele intr-o tigaie fara ulei, apoi se adauga spanacul si un strop de ulei, se amesteca timp de 20 de secunde. Sosul: Untul se pune din timp, la caldura sa se inmoaie, astfel incat se poate amesteca cu patrunjel tocat, usturoi pisat, sare, piper, suc de lamaie. Se amesteca si se lasa sa se intareasca partial, in frigider, apoi se modeleaza in forma de baton de grosimea unui carnat, in folie de plastic. Se da la frigider pana in momentul servirii. Servire: Pe o farfurie calda, se asaza pestele fierbinte cu pielea in sus, care trebuie sa fie crocanta. Alaturi, se asaza legumele blansate, asezonate, crocante si peste peste, se asaza felii din sosul de unt si felii de lamaie, daca mai este nevoie.

Ingrediente Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

pt. 6 portii:

6 fileuri de biban

1 kg baby spanac

150 gr mange tout

150 gr fasole verde frantuzeasca

100 ml ulei vegetal

sare de mare sau grunjoasa

piper

pt. sos:

200 gr unt

1 lg patrunjel verde tocat

1 catel de usturoi pisat

1 lg suc de lamaie

sare

piper

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă - Cum se prepara Pasta tartinabila de

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl