Somn in crusta de mustar Dijon

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Somn in crusta de mustar Dijon

Curatam pestele,il spalam si apoi il lasam la scurs.Stropim pestele cu zeama de lamaie si apoi il condimentam cu sare .Facem un amestec din mustar, ulei de masline,cimbru,rosmarin si piper macinat cu care ungem din belsug pestele.Asezam pestele intr-un vas impreuna cu gogosarii taiati jumatati in care punem cartofii taiati ca pentru prajit.Condimentam legumele cu sare ,piper si rosmarin.Taiem lamaia si o punem si pe ea in vas. Turnam vinul si un pahar cu apa dupa care acopeim vasul cu o folie de aluminiu si dam la cuptor unde tinem circa o ora dupa care indepartam cu grija folia, srtopim pestele cu sosul din vas si mai tinem la cuptor pana cand totul este bine facut iar pestele frumos rumenit. Asezonam cu marar verde si servim cald.

Ingrediente Somn in crusta de mustar Dijon

2 bucati de somn

4 linguri cu mustar cu seminte Dijon

cimbru

rosmarin

o lingura ulei de masline

un pahar cu vin alb sec

1 lamaie

zeama de la o lamaie

sare

piper macinat

Pentru garnitura

4gogosari

4 cartofi

marar verde

Categorii