Somon en papillote

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Somon en papillote

Pregatim pestele dupa cum urmeaza, saram piperam si ii facem cateva crestaturi. Cartofii ii curatam, ii spalam si taiem in cubulete dupa care ii fierbem 15 minute, ii scurgem de apa si ii lasam in asteptare. Taiem ceapa verde oblic, ardeiul si rosiile cubulete. Luam o tava o ungem cu ulei, separat formam patru pachetele din hartie cerata. Asezam hartia cerata, ungem cu putin ulei, asezam cartofi, pestele deasupra, ceapa, ardei, mazare, ardei, lamaie si ardei iute. Presaram un praf de boia, usturoi, deasupra punem unt si verdeata, capere si sigilam papiotta. La fel procedam cu toate patru. Dam la cuptor aproximativ 25 de minute in functie de cat de gros este fileul de peste. Pregatim un sos, taiem mango in cubulete, intr-o tigaie punem putin unt, adaugam mango, ardei iute, caperele si rodia, dupa care punem vinul rosu si lasam sa scada. Dupa ce a scazut vom blenda totul foarte bine si vom strecura. Iese un sos dulce-acrisor si picant in acelas timp. Aranjam dupa imaginatia fiecaruia dintre noi si servim. Pofta buna www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Ingrediente Somon en papillote

4 fileuri de somon

300 g de cartofi

2 fire de ceapa verde

½ de ardei

20 boabe de mazare

20 boabe(seminte) de rodie

½ de mango

Ulei

Unt

Usturoi praf

Vin rosu

½ lamaie

2 rosii

Sare

piper

boia

capere

Categorii