Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament si se asezoneaza cu sare si piper. Se pun in mixer cele 2 feluri de mustar,rozmarinul,sucul si coaja de lamaie rasa,2 linguri de ulei de masline,frunzulitele de rozmarin si coriandru, sarea,piperul proaspat macinat si se amesteca pana se omogenizeaza. Se unge cu aceasta pasta somonul. Cartofii se fierb in coaja , se decojesc si se aseaza in tava cu rosii cherry si cateva fire de rozmarin. Se presara cu sare, piper si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline. Se da la cuptor 25-30 de minute la 200 de grade pana se rumeneste crusta. Restul de cartofi i-am prajit in ulei, dar uneori ii mancam simplii natur. Sos de lamaie cu capere Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul si se adauga usturoiul tocat; se lasa putin sa se prajeasca pana ia o culoare aurie. Se adauga coaja si zeama de lamaie, smantana,se sareaza si se condimenteaza si se amesteca pana se ingroasa putin.Se adauga caperele din conserva. Se serveste cald alaturi de somon. Pofta buna!

Ingrediente Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Avem nevoie de:

Pentru somon

1 file de somon ( eu am avut unul de 1.100 kg)

200 gr rosii cherry

500 g cartofi noi

zeama de la o lamaie

coaja de la o lamaie

2 linguri de mustar cu miere

2 linguri de mustar Dijon

4 lingturi de ulei de masline virgin

cateva crengute de rozmarin

cateva crengute de coriandru verde

sare

piper proaspat macinat

Pentru sosul de lamaie cu capere

1/2lingurita coaja de lamaie

2 linguri de unt

100 ml de smantana

2 linguri de capere din conserva

2 catei de usturoi

sucul de la jumatate de lamaie

sare

piper

frunza verde de patrunjel

Categorii