Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai întâi vom pregăti aluatul, astfel încât să aibă timp să se odihnească. Intr-un bol punem faina si sare peste care vom adauga unt rece, le vom amesteca impreuna, si vom obtine o compozitie sub forma de pesmet. Adaugam oul rece si incepem sa framantam, pana rezulta un aluat ferm si usor elastic, daca este nevoie vom adauga 1-2 litri de apa rece pentru a obtine un aluat elastic. Il vom acoperi cu o folie alimentara si o vom da la frigider pentru o jumatate de ora. Acum vom curata ceapa si o vom toca marunt, iar usturoiul dupa ce a fost curatat si spalat in prealabil il vom zdrobi. Vom pune untul intr-o tigaie, il vom topi putin, apoi vom adauga ceapa pe care o vom cali pe foc. medie pana se inmoaie si devine sticloasa. Dacă gătim cu spanac proaspăt, îl vom spăla și îl vom toca mărunt, apoi o vom freca cu putina sare sa lase toata apa, o vom stoarce si o punem peste ceapa adaugand usturoiul zdrobit si amestecam continuu. Il vom lasa sa se intareasca pana se evapora toata apa din el.Daca folosim spanac congelat, lasam sa se dezghete, apoi punem peste ceapa si lasam sa se intareasca pana se evapora toata apa din ea. Se da focul, se toarna sucul de lamaie, sosul de soia si otetul, se asezoneaza si se condimenteaza dupa gust si se fierbe 3-4 minute, pana se evapora tot lichidul. Se adauga trei linguri de pesmet si parmezan ras, se amesteca si se lasa pe foc pana compozitia devine cremoasa. Oprim focul si il lasam sa se raceasca. Se incinge cuptorul, apoi se verifica bucata de somon ca nu are ghimpi, trece cu degetul peste bucata de somon si daca gasim le scoatem cu penseta tragand-le in aceeasi directie in care sunt orientate. pași de lucru, care vă vor fi cu siguranță de folos). Carnea de somon o vom asezona cu sare, chimen si piper macinat, apoi o vom aseza in mijlocul foii de aluat, care s-a intins pe masa de lucru si peste care am presarat 2-3 linguri de pesmet. Deasupra somonului vom pune umplutura de spanac, pe care o vom intinde uniform pe toata suprafata lui, iar la final vom presara mozzarella. Vom unge marginile foietajului cu oul batut si vom imbraca fileul de somon in aluat, tragand peste el mai intai marginile mai mari. Vom unge fiecare rost cu ou, vom îndoi marginile mai înguste și le vom unge și cu ou. Vom pregăti o tavă cu dimensiunile potrivite, pe care o vom acoperi cu hârtie de copt și vom pune bucata de somon, dar să fim atenți, îmbinarea aluatului să fie în jos, iar pe suprafața aluatului, cu vârf de cuțit, vom crește sub formă de romburi, din loc în loc, doar în aluat, fara a creste somonul, pentru a-i da un aspect minunat. Vom unge toata suprafata cu ou batut si il vom da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste aluatul. După ce o scoatem, o vom lăsa să se răcească aproximativ 10-15 minute, apoi o putem feli. Se serveste cu o salata de baqdunsye cruda si nelipsit, care este pasta de patrunjel cu sos de susan (tahini). A iesit foarte gustoasa si cu o aroma minunata din condimentele folosite. care este pasta de patrunjel cu sos de susan (tahini). A iesit foarte gustoasa si cu o aroma minunata din condimentele folosite. care este pasta de patrunjel cu sos de susan (tahini). A iesit foarte gustoasa si cu o aroma minunata din condimentele folosite.Vă doresc: Poftă bună Specific: România

Ingrediente Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

700 g file de somon

Umplutura de legume:

o ceapa tocata marunt

8 catei de usturoi

200 g de spanac congelat sau proaspat

4 linguri zeama de lamaie

1 lingura otet de mere

2 linguri sos de soia

150 g mozzarella razuita

100 g parmezan razuit

5-6 linguri pesmet

20 g de unt

1 lingurita cummin

sare

piper

1 ou

Crusta:

100 g unt rece

200 g faina

un praf de sare

2 linguri de apa rece(daca e nevoie)

1 ou rece

Categorii