Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa intregi, cepele si pastarnacul se curata si se taie in doua. Se rup buchetele din brocoli si conopida iar la sparanghel se rup cozile. Se pun toate legumele la fiert in abur timp de 20-25 la foc mediu. Intre timp incingem gratarul, ungem cu ulei de masline si punem fileurile de somon codimentat cu sare groasa de mare si piper macinat timp de 2 min. pe o parte si 2 min. pe cealalta parte. Sa nu lasati sa se arda prea tare deoarece isi pierde tot sucul si devine prea sec. Punem somonul in farfurie alaturi de legumele gata fierte, punem peste legume putin praf de usturoi, sare, stropim cu ulei de masline si la urma radem branza pe gauri mari. Se poate servi cu guinness rece sau alta bere neagra. Este o reteta irlandeza si o recomand tuturor ce iubesc mancarea sanatoasa. Pofta buna!

Ingrediente Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

4 fileuri de somon

4 cartofi (albi) medii

4 morcovi mici

8 ciuperci medii

doua cepe mari

un buchet mediu de broccoli

o conopida medie

doua radacini medii de pastarnac

o legatura sparanghel verde

100g branza irish cheddar sau cascaval

ulei de masline

praf de usturoi

sare si piper.

Categorii