Somon marinat - reteta Chef Jakob Hausmann

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Somon marinat - reteta Chef Jakob Hausmann

Cu o zi inainte, se spala si se usuca prin tamponare cu hartie de bucatarie absorbanta somonul. Se strivesc grosier condimentele in mojar. Se amesteca bine sarea cu cele 2 feluri de zahar. Se spala lamaile, se usuca si rade fin coaja. Mararul se toaca grosier. Bucata de somon se pune cu pielita dedesubt pe o bucata mare de folie transparent. Deasupra se imprastie amestecul de sare cu zahar. Condimentele, coaja de lamaie si mararul se presara deasupra. Se inveleste somonul strans in folie si se pune pe un platou. Se lasa la frigider cel putin 24 ore. Intre timp se intoarce o data pe cealalta parte. Reteta oferita si pregatita de Chef Jakob Hausmann in cadrul aniversarii a 1 an de restaurant Mica Elvetie in Centrul Istoric si 15 ani de excelenta in gastronomie.

Ingrediente Somon marinat - reteta Chef Jakob Hausmann

(pentru 10 portii)

1 kg file de somon

30 g seminte de fenicul

30 de g boane de coriandru

300 g lamai

2 legaturi de marar

1 praf de sare de mare (circa 1 g)

100 g zahar alb

100 g zahar brun

Categorii