Somon pe sos de mere si fenel

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Somon pe sos de mere si fenel

1 Tăiaţi bulbul de fenel în felii subţiri şi îl căliţi câterva minute, scurgeţi-l. Curăţaţi merele şi le tăiaţi în bucăţi. Inmuiaţi stafidele în apă caldă. 2 Intr-o cratiţă căliţi 10 minute feliile fenel, apoi adăugaţi merele.Acoperiţi şi lăsaţi câteva minute pe foc mare.Merele îşi vor lăsa sucul, dar adăigaţi treptat câte puţină apă.Mişcaţi din timp în timp cratiţa. 3 Zdrobiţi împreună seminţele de mărar şi de chimen. Adăugaţi compotul(merele) pe foc mic şi asezonaţi cu amestecul de mirodenii , sare, stafidele scurse. Amestecaţi până seamănă cu un sos. 4 Prăjiţi somonul pe partea cu piele într-o tigaie de teflon, 2 minute, fără grasime, pe foc puternic. Adăugaţi smântâna lichidă şi ceapa pe peşte. Faceţi focul mic şi lăsaţi să se facă. 5 Serviţi peştele peste sos, alături de un pahar cu vin alb.

Ingrediente Somon pe sos de mere si fenel

2 bucăţi de somon cu piele

2 mere verzi

1 bulb de fenel

1 ceapă

100 ml de smântână

1 lingură de supă cu stafide

1/2 lingură cu seminţe de mărar

1/2 lingură cu seminţe de chimen

Sare

piper

Categorii