Sos iute

Timp de preparare 5 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sos iute

Se spala rosiile, merele si ardeii iuti. Se taie rosiile, se scot cotoarele la mere si se taie felii, se taie codita la ardei si se dau in doua pe lungime. Se pun intr-un vas incapator si se dau la foc impreuna cu zaharul si sarea timp de 2 ore. Se lasa la racit si se trec prin masina de suc de rosii. Se fierb din nou aproximativ 2 ore si daca nu este destul de gros se pune bulionul pentru a obtine consistenta dorita. Se pune fierbinte in sticle (0,3l-0,5l) sau borcanase, se capseaza si se invelesc pana a doua zi. Este foarte iute. Se poate utiliza ca atare, in combinatii cu ketchup sau mustar, etc.

Ingrediente Sos iute

10 kg rosii

4 kg mere acrisoare

0,75 kg ardei iute

0,4 kg pasta bulion rosii

5 lingurite sare

0,5 kg zahar

Categorii