Sos picant de prune

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sos picant de prune

Se scot samburii si se mixeaza prunele in robot. Se pune amestecul de prune intr-un ceaun, (daca nu aveti folositi o cratita)se adauga restul de ingrediente, se amesteca si se tin pe foc mediu pana se obtine o pasta densa, dar atentie trebue amestecat des! Se pune amestecul fierbinte in borcane sterilizate, se infileteaza capacele si se asaza borcanele in paturi, pana a doua zi cand se eticheteaza si se pun la racoare pe raft, in camara. Pofta buna!

Ingrediente Sos picant de prune

2,5 kg prune

2 linguri otet

2 linguri zahar brut

2 linguri otet balsamic

2 linguri sos de soia

1 lingura usturoi pudra

50g ghimbir proaspat

ra

1 lingurita ardei iute uscat

1lingura ceapa pudra

Categorii