Sote de scoici St. Jacgues cu fenicul si rosii

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sote de scoici St. Jacgues cu fenicul si rosii

Într-o tigaie mare, de teflon. se incalzeste uleiul la foc potrivit. Se dau scoici le prin amidonul de porumb. Se pun scoici le in tigaie si se calesc 1 minut pe fiecare parte sau pâna se rumenesc. Cu o spumiera se scot scoici le pe o farfurie. În tigaie se pun fenlculul, dovlecelul si usturoiul; se prajesc, amestecând des, 5 minute sau pâna se rumeneste feniculul. Se adauga rosiile, sucul de rosii si legume, sarea Si tarhonul; se tin pe foc 3 minute sau pâna când rosiile Încep sa se moale. Se pun scoici le Înapoi În tigaie si se adauga sucul de portocale; se fierb, amestecând 1-2 minute sau pâna când se incalzesc scoicile

Ingrediente Sote de scoici St. Jacgues cu fenicul si rosii

4 lingurite ulei de masline

450 g scoici St Jacque

taiate În doua pe

orizontala

2 linguri amidon de porumb

1 bulb de fenicul. fara cozi

taiat În doua

pe lungime si apoi taiat transversal felii

subtiri

dovlecel de marime medie (circa 170 g)

taiat felii subtiri

4 catei de usturoi

taiati fâsii subtiri

1 cana rosii cherry

taiate În jumatati

1 cutie (160 g) suc de rosii si legume

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita tarhon uscat

1/3 cana suc proaspat de portocale

Categorii