Sote de scoici St. Jacgues cu fenicul si rosii

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sote de scoici St. Jacgues cu fenicul si rosii

Într-o tigaie mare, de teflon. se incalzeste uleiul la foc potrivit. Se dau scoici le prin amidonul de porumb. Se pun scoici le in tigaie si se calesc 1 minut pe fiecare parte sau pâna se rumenesc. Cu o spumiera se scot scoici le pe o farfurie. În tigaie se pun fenlculul, dovlecelul si usturoiul; se prajesc, amestecând des, 5 minute sau pâna se rumeneste feniculul. Se adauga rosiile, sucul de rosii si legume, sarea Si tarhonul; se tin pe foc 3 minute sau pâna când rosiile Încep sa se moale. Se pun scoici le Înapoi În tigaie si se adauga sucul de portocale; se fierb, amestecând 1-2 minute sau pâna când se incalzesc scoicile

Ingrediente Sote de scoici St. Jacgues cu fenicul si rosii

4 lingurite ulei de masline

450 g scoici St Jacque

taiate În doua pe

orizontala

2 linguri amidon de porumb

1 bulb de fenicul. fara cozi

taiat În doua

pe lungime si apoi taiat transversal felii

subtiri

dovlecel de marime medie (circa 170 g)

taiat felii subtiri

4 catei de usturoi

taiati fâsii subtiri

1 cana rosii cherry

taiate În jumatati

1 cutie (160 g) suc de rosii si legume

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita tarhon uscat

1/3 cana suc proaspat de portocale

Categorii