Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste
Reteta culinara Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste din categoria Supe. Specific Franta. Cum sa faci Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste
Mi-am propus sa incerc retete noi de supa cu peste . Fata de reteta originala eu am folosit bucati , capete de peste in loc de peste file si am folosit mai multa apa [ ne place supa cu mult lichid ] .Pe aici pestele este atasat direct de oase, nu se pescuieste direct filetat :))) Aceasta supa frantuzeasca de peste a fost foarte apreciata asa ca o voi mai repeta !
Ingrediente Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste
3 linguri ulei masline
1 ceapa tocata
1 ardei rosu tocat
2 morcovi taiati cuburi
1 lingurita ierburi de Provence[rozmarin , cimbru , maghiran , oregano ]
1/2 lingurita piper
1 ceasca vin alb
3 rosii tocate [ fara pelita ]
3 cartofi cuburi
2 kg peste [ capete , cozi si bucati de stiuca si somn ]
200 gr fructe mare [ preponderent scoici ]
100 gr smantana
patrunjel verde tocat
cimbrisor verde
sare