Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste

Reteta culinara Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste din categoria Supe. Specific Franta. Cum sa faci Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste

 

Mi-am propus sa incerc retete noi de supa cu peste . Fata de reteta originala eu am folosit bucati , capete de peste in loc de peste file si am folosit mai multa apa [ ne place supa cu mult lichid ] .Pe aici pestele este atasat direct de oase, nu se pescuieste direct filetat :))) Aceasta supa frantuzeasca de peste a fost foarte apreciata asa ca o voi mai repeta !

Ingrediente Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste

3 linguri ulei masline

1 ceapa tocata

1 ardei rosu tocat

2 morcovi taiati cuburi

1 lingurita ierburi de Provence[rozmarin , cimbru , maghiran , oregano ]

1/2 lingurita piper

1 ceasca vin alb

3 rosii tocate [ fara pelita ]

3 cartofi cuburi

2 kg peste [ capete , cozi si bucati de stiuca si somn ]

200 gr fructe mare [ preponderent scoici ]

100 gr smantana

patrunjel verde tocat

cimbrisor verde

sare

Categorii