Stiuca cu sos de stafide

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Stiuca cu sos de stafide

Curăţăm ştiuca de solzi, o eviscerăm, îi scoatem urechile şi o spălăm bine. Capul și coada, am pus-o deoparte pentru a face ciorba de pește. Restul de știucă, o tăiem în felii (rondele) de câte 1,5-2 cm grosime. Asezonăm cu sare şi piper pe ambele părţi. Încingem o tigaie cu ulei şi prăjim peştele în ulei câte 5-6 minute pe fiecare parte. Scoatem ştiuca întrun vas termorezistent şi o păstrăm acoperit la cald. Ceapa, ardeiul gras si dovleceii se călesc în grăsimea rămasă de la prăjirea peştelui, la foc potrivit spre mare, circa 5 minute. Punem în tigaie dovlecelul tăiat rondele şi adăugăm şi stafidele. Prăjim încă 3-4 minute. Adăugăm acum pasta de tomate în care am adăugat zeama de la lămâie, 100 ml de apă şi foaia de dafin. Asezonăm cu sare şi piper, după gust. Reintroducem în tigaie rondelele de peşte şi punem capacul şi lăsăm la foc mic să fiarbă 30 de minute. Montăm în farfurie bucăţile de peşte, adăugăm dovleceii şi ardeiul gras din tigaie şi stropim totul cu sosul de stafide. Putem orna cu verdeaţă şi felii de lămâie.

Ingrediente Stiuca cu sos de stafide

pentru 2 porţii:

8 rondele de ştiucă tăiate de circa 1,5-2 cm grosime

½ dovlecel tăiat cubuleţe

½ dovlecel tăiat rondele de 5 mm grosime

3 fire de ceapă verde tocate mărunt

50 g de stafide

1 ardei gras roșu

galben sau portocaliu tăiat cubuleţe

100 ml ulei

½ de lămâie (zeama de la)

1 foaie de dafin

1 linguriţă de pastă de tomate

100 ml de apă (fierbinte)

sare şi piper

Categorii