Stiuca la cuptor

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Stiuca la cuptor

Stiuca, fara branhii si viscere, se pune la fiert in zeama de zarzavat. Dupa ce a fiert,fara a se sfarma,ii scoatem pielea cu solzii,sira spinarii,si cu maxima atentie,si celelalte oase. Intr-o forma bine unsa cu unt,punem in strat compact, feliile de stiuca. Separat,in alta cratita ,fiebem inabusite ciupercile, in unt sau ulei, cu sare,piper si zeama de la o portocala. Cand s-au inmuiat,le turnam cu sosul format, peste feliile de stiuca. Deasupra, asezam frumos randuite, rondelele de rosii, decojite si fara seminte. Ca armonia sa fie deplina, presaram cascaval ras. Acest minunat ansamblu, pentru desavarsire, va lua drumul cuptorului pentru 20-30 de minute. Pofta buna!

Ingrediente Stiuca la cuptor

1 stiuca de aproximativ 1,5 kg,500 gr ciuperci, portocala bine coapta,150 gr unt (sau 150 ml ulei de floarea soarelui),1 kg rosii

200 gr cascaval,1 litru zeama de zarzavat,sare,piper

Categorii