Stiuca Umpluta

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Stiuca Umpluta

Stiuca se curata de solzi, fara a se spinteca pentru indepartarea maruntaielor. Cea mai dificila operatiune este indepartarea pielii de pe corp. Pentru ca aceasta sa se faca mai usor, de preferat este ca stiuca sa fie batuta pe toata lungimea cu muchia unui cutit, pe o parte si pe alta. Se pisca putin pielea de dupa cap si se incepe indepartarea cu degetele bagate intre ea si corpul stiucii. Pe parcurs ce se ajunge la aripioare, se desfac de carne cu un cutit (eu le las pe corpul stiucii, altii le indeparteaza). Aproape de coada se taie de jur imprejur, ramanand doar pielea si coada. In acest moment se eviscereaza si se curata; cu un cutit se indeparteaza carnea de pe corp, sira spinarii (vor mai ramane ceva oase mici, insa se vor toca odata cu carnea). Se arunca sira spinarii pastrandu-se insa capul stiucii. Carnea rezultata se toaca impreuna cu ceapa, cateii de usturoi. Se adauga miezul de paine, ouale, sare si piper dupa gust, marar si patrunjel tocat marunt si se amesteca. Inervine iarasi partea delicata, cea de umplere a pielii cu acest amestec. Se umple cu o lingura, presandu-se cu mana de-a lungul corpului. Cand este aproape umpluta, se aseaza pe burta, intr-o tava,care a fost unsa in prealabil cu unt sau pe o foaie de copt. Eu prefer intr-o tava unsa cu unt. Dupa aproximativ 20 minute, adaug putina apa cu piper si sare in tava cu care, din cand in cand, pe parcursul a 60 min. voi stropi pestele. Daca mai ramane umplutura, se pot face chiftelute care prajite in ulei sunt gustoase si veti putea face o prezentare mai apreciata a stiucii pe platoul de servire.

Ingrediente Stiuca Umpluta

O stiuca - aprox 2 kg

1 ceapa

3-4 catei usturoi

1 conserva de ton maruntit

miezul unei jumatati de franzela

1 cana cu lapte

2 oua

piper

sare

marar

patrunjel

Categorii