Stiuca umpluta cu chiftelute

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Stiuca umpluta cu chiftelute

Se curata stiucile de solzi, se deschid putin pana aproape de burta, si se incearca eviscerarea usor cu degetele. De la partea superioara dintre cap si gat , se desprinde putin pielea cu un cutit dupa care se continua cu degetul, din aproape in aproape.Cu un foarfec de bucatarie se desprind aripioarele de carne, ramanand prinse de piele, inclusiv coada.. Se desface corpul cu carnea din interior, se alege de oase, chiar daca mai raman oase mai mici, nu trebuie sa ne facem griji , deoarece se vor marunti la tocat. Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de franzela care , in prealabil, a fost inmuiat in lapte si stors bine. Se mai amesteca cu conserva de ton, ceapa data prin masina de tocat,usturoiul deasemenea tocat si verdeata ( patrunjel, marar). Se potriveste gustul de sare si cu aceasta umplutura se umplu stiucile. Dupa umplere, se vor coase sau se vor prinde cu scobitori acolo unde a fost taiata. Se pune dupa preferinta pe un pat de zarzavat sau pur si simplu intr-o tava unsa in prealabil cu unt sau ulei de masline. Se lasa la cuptor timp de o ora, timp in care se mai adauga putina apa in tava si se stropeste stiuca regulat cu zeama rezultata. Din umplutura ramasa (sigur ramane ) se fac chiftelute rotunde care vor asezona platoul cu stiuca umpluta.

Ingrediente Stiuca umpluta cu chiftelute

1-2 stiuci medii (1,5-2 kg)

1 ceapa mare

2 x conserva ton,usturoi,1 franzela

lapte

verdeata

Categorii

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t