Stridii gratinate cu sos de sampanie

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Stridii gratinate cu sos de sampanie

Mai intii scurgem stridiile de apa de mare, pe care o rezervam. Apoi le clatim cu apa rece si le scurgem, dupa care le asezam intr-un vas termorezistent, pe un strat gros de sare grunjoasa. Amestecam apa de mare rezervata si sampania intr-un vas, piperam dupa gust,apoi plasam vasul respectiv pe foc, aducem la fierbere si lasam lichidul sa se reduca timp de 3-4 minute.intr-un alt vas, tot rezistent la foc, amestecam galbenusurile crude,omogenizindu-le. Adaugam peste ele lichidul cu sampanie, in fir subtire, fara a ne opri din amestecare, dupa care il plasam la foc mic, pe aragaz, amestecind tot continuu, inca vreo 3-4 minute. Apoi adaugam si smintina, omogenizam bine, mai lasam citeva secunde si luam vasul de pe foc. Am obtinut asa-zis-ul sabayon de sampanie, din care luam cu lingurita si plasam in fiecare stridie cite o mica cantitate (1 -1,5 lingurite), ornam cu cepsoara tocata si le lasam la functia grill a cuptorului cca 2 minute. Le scoatem din cuptor si le servim calde. Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alison's Trials.

Ingrediente Stridii gratinate cu sos de sampanie

1 duzina de stridii (12)

100 ml sampanie

50 ml smintina

2 galbenusuri de ou

citeva fire de cepsoara,tocate marunt

piper proaspat risnit

sare grunjoasa ca suport pentru copt stridiile,cca 1kg.

Categorii