Supa chinezeasca din tofu uscat

Reteta culinara Supa chinezeasca din tofu uscat din categoria Supe. Specific China. Cum sa faci Supa chinezeasca din tofu uscat

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa chinezeasca din tofu uscat

 

Munca in restaurantul asiatic pe care am inceput-o de mai bine de o luna, iata (pff…ce-a trecut timpul), imi ofera multe satisfactii, cea mai importanta, alaturi de faptul ca am cunoscut oameni din alt tip de societate (filipinezi – oameni extrem de veseli, si thailandezi, in principal), fiind aceea ca ma pun la punct din ce in ce mai mult cu retete si tipuri de ingrediente de baza in bucataria asiatica. Si un amanunt important: ceea ce veti vedea mai jos nu face parte din meniul restaurantului, ci a fost preparat de catre bucatari la final de tura, noaptea, pentru staff – asa se face in fiecare noapte, la 1130/12: se face mancare (un fel, deobicei) pentru cei 5-7 oameni din tura respectiva. Cine vrea mananca atunci, cine nu – isi ia la pachet, sau ambele. Acum doua seri ne-a fost facuta o supa chinezeasca – mi s-a zis, pe baza de tofu uscat, taitei transparenti, carne de pui si alge marine. Suna bine?

Ingrediente Supa chinezeasca din tofu uscat

taitei transparenti (facuti din amidonul natural extras din boabele de fasole mung – boabe mici verzi), numiti si glass noodless;

alge marine uscate;

baghete de tofu uscat;

piept de pui;

ceapa verde;

putin sos soia.

Categorii