Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane
Reteta culinara Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane din categoria Supe. Cum sa faci Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane
Daca tot am aflat pe bucataras.ro de mirepoix, m-am documentat, am aflat ce inseamna si am folosit si eu. :P Mirepoix este un amestec de cubulete de legume, de obicei ceapa, morcovi si telina, folosit in bucataria frantuzeasca ca baza pentru multe mancaruri. Bucătăriile mediteraneene, asiatice, caraibiene etc. folosesc însă şi alte tipuri de vegetale. Un alt site spune ca “Mirepoix este un termen francez atribuit legumelor care se adaugă la începutul preparării, pentru a construi profilul de gust şi aromă al unui preparat. În bucătăria franceză clasică, mirepoix constă în ceapă, morcov şi ţelină, toate tocate la dimensiuni relativ mari. Totuşi, fiecare cultură culinară foloseşte propriile variante de mirepoix.De exemplu, în bucătăria indiană, prepararea începe cu un mirepoix obţinut din ceapă, gătită foarte încet, la care se adaugă diferite arome.O savoare mediteraneană se obţine din ceapă, roşii, ţelină, usturoi şi fenicul. Pentru o aromă sud-est asiatică se foloseşte un amestec de usturoi, morcovi, haşme, ceapă verde, ghimbir, lemongrass şi ciuperci shiitake. Combinaţiile sunt cu adevărat infinite şi pot reflecta nu numai zona culinară, ci şi personalitatea fiecărui bucătar. Un mirepoix clasic este format din 50% ceapa, 25% telina si 25% morcovi. Toate acestea trebuie sa fie proaspete, bine curatate si tocate bucati de 2-3 cm.”Eu am folosit un mirepoix aproape clasic :P: am folosit apio nu telina clasica si nu am pastrat proportiile. Dupa ce v-am plictisit cu detalii despre acest mirepoix ma gandesc sa va spun si despre supa: a iesit absolut delicioasa. :) Merita incercata.
Ingrediente Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane
1 kg ardei copti
2 cartofi
2 morcovi
1 ceapa
1 fir apio (mirepoix)
cativa catei usturoi
100 g branza afumata de capra
150 g kaizer de casa
sare
piper
busuioc
cimbru
2 frunze de dafin