Supa crema de cartofi, cu smantana, unt si afumaturi

Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa crema de cartofi, cu smantana, unt si afumaturi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de cartofi, cu smantana, unt si afumaturi

 

Dintotdeauna, supa cremă de cartofi a fost, la noi în casă, un preparat de post, pe care-l serveam cu crutoane rumenite frumos în cuptor. De data aceasta am făcut o supă cremă de cartofi de frupt, cu smântână, unt și afumături ”perpelite” nițel, servită cu pâine prăjită. Astfel, cu smântână, unt și afumături a fost una din cele mai bune supe, un deliciu, care, slavă Domnului, va mai dura, pentru că am făcut o oală de 4 litri pe care abia astăzi am început-o...!

Ingrediente Supa crema de cartofi, cu smantana, unt si afumaturi

1,200 kg de cartofi albi

1 morcov

1 pătrunjel

1/4 țelină

1 ceapă mică

4-5 căței de usturoi

2 linguri de ulei de floarea soarelui

1 legătură de frunze de pătrunjel

200-250 ml de smântână grasă

50 grame de unt (opțional)

200 grame de kaiser afumat

sare

piper

Categorii