Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Reteta culinara din categoria Supe. Cum sa faci Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se potriveste mult mai bine cu anotimpul rece. Ce trebuie sa stiti si musai sa incercati macar odata, este ca usturoiul copt sufera o transformare spectaculoasa atunci cand este copt. Devine dulce si gustul agresiv al usturoiului dispare. Usturoiul copt se poate folosi la multe retete, mai ales la sosuri…
Ingrediente Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
4-5 cartofi mai marisori
3 capatani de usturoi
Tacam de pui sau supa de pui gata facuta
1 ceapa
1 lingura ulei
1 lingura unt
200 ml smantana pentru gatit
Sare si piper dupa gust
Pentru pesto:
1 legatura mare de patrunjel
3-4 linguri ulei de masline
Sare si piper proaspat rasnit
1 lingura fulgi de migdale+1 lingura seminte de dovleac
2 linguri parmezan ras sau alta branza maturata
1 catel de usturoi zdrobit