Supa-crema de cartofi si telina, cu crutoane

Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa-crema de cartofi si telina, cu crutoane

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa-crema de cartofi si telina, cu crutoane

 

De obicei fac supa-cremă numai din cartofi, în post și o servim cu crutoane. De această dată am făcut-o și cu țelină, de frupt, adică am adăugat și smântână, iar rezultatul a fost foarte bun. Iar dacă alte supe-cremă le mai servesc și cu friganele, de această dată, am făcut numai crutoane, rumenite frumos în cuptor, ca de obicei. Pentru că supa este suficient de onctuoasă, de la smântână, nu mai sunt recomandate friganelele prăjite în ulei. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă-cremă.

Ingrediente Supa-crema de cartofi si telina, cu crutoane

1 kg de cartofi albi

1 țelină mare

1-2 cepe

3-4 căței de usturoi

sare

piper

cimbru

ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa și usturoiul

200 ml de smântână grasă

1 legătură de frunze de pătrunjel

Pentru servit:

crutoane rumenite la cuptor

Categorii