Supa crema de ciuperci

Reteta culinara Supa crema de ciuperci din categoria Supe. Cum sa faci Supa crema de ciuperci

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de ciuperci

 

La prima vedere, supa asta nu va face prea tare cu ochiul si asta datorita culorii. Se datoreaza doar ciupercilor culoarea inchisa. Pentru un aspect cat mai placut, dar si pentru gust am adaugat fulgi de chili si fulgi de ceapa. Nu am sa incerc eu sa va lamuresc cat sunt de bune aceste supe, eu le-am descoperit in urma cu 3-4 ani. Ardeleanca fiind nu am dat pe nimic ciorbele acre cu bors sau zeama de varza, cu smantana si ardei iute. Cu supele astea treaba sta cam asa: ori te indragostesti de ele, ori le urasti J)). Va mai spun doar ca sunt hranitoare, sunt excelente pentru cei mici, trebuie sa gasiti doar combinatiile care va plac, sa le asezonati dupa gustul vostru, iar ca si secret (invatat de la cineva de specialitateJ))este sa folositi supa sau stock de pui (poate sa fie si supa de legume sau din alta carne). De data asta am folosit supa de rata…

Ingrediente Supa crema de ciuperci

1 morcov

1 radacina patrunjel

3-4 cartofi, depinde de marimea lor

600-700 gr ciuperci champinion

3 catei de usturoi

1 mana buna de ciuperci shitake uscate(optional)

1 lingura bulgarasi de savoare

Sare si piper verde proaspat rasnit

200 ml smantana grasa (de la tarani am folosit eu sau smantana pentru gatit)

2-3 linguri ulei de masline infuzat(cu patrunjel, usturoi, ciuperci porcini)

Pentru servit:

Fulgi de chili si fulgi de ceapa

Crutoane(optional)

Felii de paine, felii subtiri de ciuperci champinion, felii subtiri de cascaval de capra, ulei de masline

Categorii