Supa crema de ciuperci

Reteta culinara Supa crema de ciuperci din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa crema de ciuperci

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de ciuperci

 

Îmi doream de mult să încerc această rețetă, dar am tot amânat-o pentru că m-am gândit că poate fetelor mele nu le va plăcea. Am profitat de vacanta si de faptul ca nu sunt acasa si am pregatit-o. Supa a iesit absolut delicioasa si cu siguranta o voi pregati pe viitor.

1 kg ciuperci 1 morcov mare 1 ceapă mare 1 felie de telina 1/2 păstârnac 1/2 patrunjel 1 l supa (de legume, pui sau chiar apa) 40 g unt 1 cartof 1 catel de usturoi verde sare piper Pasta de ardei dulce 200 ml smantana pentru gatit

Topiți untul și prăjiți ceapa tocată mărunt în unt împreună cu morcovul, păstârnacul, pătrunjelul și țelina răzuite în răzătoare mică. Adaugati ciupercile taiate felii subtiri (ca lame). Păstrează câteva felii de ciuperci pentru a orna supa în bol, când o servești și pune-le într-o tigaie cu o lingură de ulei și prăjește-le câteva minute, pe ambele părți.

Adăugați cartofii tăiați cubulețe. Se adauga sare, boia de ardei si piper dupa gust. După ce s-au întărit toate legumele, turnați supa/apa și fierbeți până când toate legumele sunt fierte. Dacă este prea multă supă, scoateți niște lacuri și puneți-le într-un bol apoi adăugați smântâna pentru gătit și amestecați supa cu un blender vertical. Dacă este prea groasă, adăugați supa conservată. Serviți fierbinte cu crutoane de pâine sau pâine prăjită. Decorați supa cu felii de ciuperci prăjite și semințe sau pătrunjel verde.

Ingrediente Supa crema de ciuperci

1 kg ciuperci champignon

1 morcov mare

1 ceapă mare

1 felie țelină

1/2 păstârnac

1/2 pătrunjel

1 l supă (de legume, pui sau chiar apă)

40 g unt

1 cartof

1 fir usturoi verde

sare

piper

Boia de ardei dulce

200 ml smântână pentru gătit

Categorii