Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa
Reteta culinara Supa crema de ciuperci - simpla si delicioasa din categoria Supe. Cum sa faci Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa
Supa crema de ciuperci este delicata si cu un gust bun, mai ales daca folosesti ciuperci de padure cu aroma lor minunata. Dar daca folosesti ciuperci albe, de cultura, trebuie sa dai gust supei cu cateva condimente. Imi place ca se face repede si nu necesita multe vase si nici ingrediente. Ne place sa o servim cu niste crutoane aromatizate cu usturoi. Pentru aceasta Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa, sunt necesare cateva ingrediente: ciuperci, cartof, ceapa, smantana, unt si condimente.
Ingrediente Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa: 500 gr ciuperci albe 1 ceapa alba 2 cartofi mici apa 100 gr smantana grasa (sau lichida) 50 gr unt 3 lg ulei de masline praf usturoi sare piper crutoaneCum se prepara Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa:
Spala ciupercile si lasa-le la scurs.
Curata ceapa si cartofii si taie-i cuburi.
Pune un cub de unt si putin ulei de masline intr-o cratita. Caleste ceapa la foc mic, sa iasa dulceata din ea, apoi adauga cartofii si lasa-i la rumenit usor.
Adauga sare si piper, praf de usturoi, apoi adauga si ciupercile. Daca sunt mari, taie-le in jumatati sau sferturi. Lasa totul la rumenit, sa prinda aroma toate.
Pune apa fierbinte cat sa acopere totul si lasa la fiert pana sunt patrunsi cartofii.
Paseaza fin compozitia cu ajutorul unui blender si adauga smantana. Amesteca bine si potriveste gustul cu sare si piper.
Serveste supa calda cu niste crutoane aromatizate si felii de ciuperci coapte la cuptor.
Ingrediente Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa
Ingrediente Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa:
500 gr ciuperci albe
1 ceapa alba
2 cartofi mici
apa
100 gr smantana grasa (sau lichida)
50 gr unt
3 lg ulei de masline
praf usturoi
sare
piper
crutoane