Supa crema de conopida si cartof

Reteta culinara Supa crema de conopida si cartof din categoria Supe. Cum sa faci Supa crema de conopida si cartof

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de conopida si cartof

 

Din categoria : nu ma dau in vant dupa supe creme, dar incerc, mai ales ca acum am pe cine sa le testez. Dar cu cea mai mare sinceritate nu credeam sa-mi placa asa mult....Aveam in frigider conopida deja fiarta ( conopida mamei, pentru iarna ce nu a fost iarna, dar a zis ca nu-i mai place nici conopida si eu ma tot impiedicam de ea in congelator) si i-am facut felul, am citit mai multe retete si am ales sa fac cum am crezut eu ca o sa-mi placa.Este o supa foarte satioasa, eu n-am mai putut sa mananc si felul doi.  

 

INGREDIENTE
550 g conopida cruda sau fiarta ( eu am avut la congelator deja fiarta) 2 cartofi curatati cca 280 g ceapa verde cca 100 g usturoi verde cca 30 g 1 ardei capia rosu 40 g unt cu 82% grasime 1 lingura ulei de masline sare piper nucsoara macinata cca 5 g busuioc uscat cca 5 g 1,5 l apa + 1 lingura delikat home made 200 g smantana 25% grasime crutoane cu ulei de masline si busuioc bacon prajit crocant optional parmezan- n-am avut si n-am pus dar sigur era si mai buna supa cu parmezan

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii , ceapa, usturoiul, le spalam si apoi le taiem, cartofii cubulete mai mici, ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul bucatele mai mici. Intr-o cratita punem untul si uleiul de masline, lasam sa se topeasca untul si apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, adaugam un praf de sare, le lasam sa se caleasca cca 6-7 min, apoi adaugam ardeiul si cartofii. Separat punem la fiert 1,5 l apa cu o lingura de delikat home made, lasam sa fiarba si apoi turnam in oala unde am calit legumele, acoperim cu capac si lasam sa fiarba pana cand cartofii sunt patrunsi, adaugam si conopida deja fiarta ( daca conopida este cruda o puneti odata cu cartofii sa fiarba) si mai lasam 5 min sa fiarba. Strecuram legumele si le punem in blender, adaugam si un polonic de zeama si blendam pana obtinem o crema fina. Crema obtinuta o turnam din nou in cratita si o subtiem cu zeama ramasa, fiecare cat o vrea de subtire sau groasa. Eu am folosit toata zeama,am obtinut o supa cu o consistenta cremoasa, am adaugat nucsoara, busuioc si piper, sare daca mai este nevoie si am pus din nou pe foc cratita, la foc mic, cat timp am pregatit baconul prajit si crutoanele. Apoi am tras de pe foc cratita, intr-un castron am pus smantana si apoi am diluat-o cu un polonic de supa crema,dupa care am amestecat cu toata supa crema. Am servit cu crutoane si bacon crocant, am presarat si un pic de busuioc si 2-3 stropi de ulei de masline si bun era si niste parmezan ras, dar n-am avut. Eu aia Gica Contra a supelor crema, cu mici exceptii, a inceput sa-mi placa, de la supa crema de usturoi mi se trage.....Cam atat am avut de spus, daca o sa va placa ce am pus eu in oala e de bine, daca nu, tot de bine este, gusturile nu se discuta. Sa aveti pofta !

Ingrediente Supa crema de conopida si cartof

550 g conopida cruda sau fiarta ( eu am avut la congelator deja fiarta)

2 cartofi curatati cca 280 g

ceapa verde cca 100 g

usturoi verde cca 30 g

1 ardei capia rosu

40 g unt cu 82% grasime

1 lingura ulei de masline

sare

piper

nucsoara macinata cca 5 g

busuioc uscat cca 5 g

1,5 l apa + 1 lingura delikat home made

200 g smantana 25% grasime

crutoane cu ulei de masline si busuioc

bacon prajit crocant

optional

parmezan- n-am avut si n-am pus dar sigur era si mai buna supa cu parmezan

Categorii