Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Reteta culinara Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure din categoria Supe. Cum sa faci Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

 

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am facut cateva provizii in congelator cu ciuperci de padure, am zis sa combin cele doua delicatese. Nu e prima oara cand fac supa asta, dar de fiecare data modific cate ceva la reteta. Data trecuta cand am facut supa de dovleac cu ciuperci, am folosit hribi, iar de data asta am inlocuit hribii cu niste ciuperci mai putin cunoscute si anume craite. Nu stiu cati dintre voi le cunoasteti, dar sunt foarte cautate in zona mea. Sunt destul de greu de gasit, iar localnicii le adora. 

Ingrediente Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

2 bucati radacina de patrunjel cu frunze

½ dovleac placintar copt (aproximativ 700 gr)

600-700 gr ciuperci craite (oparite si congelate)

2 morcovi

1 ceapa

3 graunti de usturoi

1 lingurita hribi uscati si macinati (se pune doar optional pentru a intensifica gustul ciupercilor)

200 ml smantana dulce pentru gatit (nu fermentata)

Categorii