Supa crema de dovleac cu castane

Reteta culinara Supa crema de dovleac cu castane din categoria Supe. Specific Italia. Cum sa faci Supa crema de dovleac cu castane
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de dovleac cu castane
Va prezint o supa savuroasa ,satioasa si delicata. Am preparat-o in varianta de post . Plina de nutrienti cu o aroma placuta. Rasfat pentru papilele gustative. Iata cateva motive pentru a o prepara.
INGREDIENTE
Castanele le spalam si le crestam cu un cutit .
Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade pana observam ca s-a desfacut in zona crestata,cam 10 minute sau in functie de cuptor.
Scoatem castanele ,le lasam sa raceasca atat incat sa nu ne frigem si le decojim.
Imediat in cuptorul incins ,punem dovleacul taiat felii la copt ,il lasam 20 minute ,apoi ii inlaturam coaja coapta si –l punem intr-un castron.
Intr-o oala adaugam uleiul ,cand s-a incalzit suficient adaugam ceapa taiata grosier la fel si morcovul,sotam apoi adaugam curcuma sau sofranul,adaugam 2 litri de supa de legume fierbinte si lasam la foc mic 20 minute .Apoi adaugam dovleacul si pasam cu blenderul .
Va rezulta o crema fina.
Mai adaugam supa dupa consistenta dorita,adaugam castanele coapte ,nucsoara,potrivim de sare si piper ,mai lasam la foc mic 4-5 minute. La sfarsit adaugam smantana vegetala.
Garnisim cu sos de rodii si seminte.
Supa este gata!
Pofta buna!
Ingrediente Supa crema de dovleac cu castane
500g castane
1 kg dovleac curatat de seminte si nervuri
O ceapa mare
Cateva fire de sofran,sau o jumatate de lingurita rasa de curcuma.
150 ml de smantana vegetala
2-3 linguri ulei masline
1 morcov potrivit
2 l stock de legume sau apa
Un varf cutit nucsoara
Sare dupa gust
Piper alb macinat dupa gust
Pentru garnisit (optional)
Sos de rodii.
Seminte decojite de care va plac
Pentru un plus de savoare o crenguta de rozmarin