Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata
Reteta culinara din categoria Supe. Cum sa faci Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata
De când am văzut rețeta lui Alex Teacher de Supă cremă de dovleac, am știut că va fi pe placul meu, pentru că ador dovleacul în orice preparat ar fi el inclus. Și m-am bucurat că a fost și pe placul băieților mei. Eu am modificat puțin rețeta și cantitățile, punând în locul smântânii, brânză cremoasă și am adăugat în plus o ceapă și puțin ghimbir ras. Nu am folosit țelină, ci rădăcină de pătrunjel și pentru un plus de gust am folosit nucșoară. Pentru servire, am folosit o șunculiță pe care am rulat-o pe grisine și am rumenit-o la cuptor, în comparație cu Alex care a folosit bacon și crutoane.
Ingrediente Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata
750 g dovleac plăcintar, curățat
1 ceapă
1 cartof alb, mare
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
150 g brânză proaspătă, cremoasă
5-6 frunze de busuioc
puțin ghimbir ras
1 l de apă
sare, după gust
piper,după gust
nucșoară, după gust
10 grisine cu rozmarin
10 felii subțiri de prosciutto
semințe de dovleac, pentru servit