Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

Reteta culinara din categoria Supe. Cum sa faci Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

 

De când am văzut rețeta lui Alex Teacher de Supă cremă de dovleac, am știut că va fi pe placul meu, pentru că ador dovleacul în orice preparat ar fi el inclus. Și m-am bucurat că a fost și pe placul băieților mei. Eu am modificat puțin rețeta și cantitățile, punând în locul smântânii, brânză cremoasă și am adăugat în plus o ceapă și puțin ghimbir ras. Nu am folosit țelină, ci rădăcină de pătrunjel și pentru un plus de gust am folosit nucșoară. Pentru servire, am folosit o șunculiță pe care am rulat-o pe grisine și am rumenit-o la cuptor, în comparație cu Alex care a folosit bacon și crutoane.

Ingrediente Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

750 g dovleac plăcintar, curățat

1 ceapă

1 cartof alb, mare

1 morcov

1 rădăcină de pătrunjel

150 g brânză proaspătă, cremoasă

5-6 frunze de busuioc

puțin ghimbir ras

1 l de apă

sare, după gust

piper,după gust

nucșoară, după gust

10 grisine cu rozmarin

10 felii subțiri de prosciutto

semințe de dovleac, pentru servit

Categorii