Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite
Reteta culinara din categoria Supe. Specific Franta. Cum sa faci Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite
Iata o supa clasica de dovleac cu cartofi, praz si morcov garnisita cu seminte de floarea soarelui si mac si cu migdale feliate prajite cu usturoi, ghimbir si sos de soia. Daca nu puneti smantana este perfecta pentru perioada de post. https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/supacrema-de-dovleac-cu-ghimbir-usturoi.html
Ingrediente Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite
700 g de dovleac tip butternut
2-3 cartofi
1 tija de telina
1 praz 'partea alba
1 morcov
un Kube de pui
1 foaie de dafin, cimbru uscat
100 g de smantana
2 linguri de seminte de floarea soarelui
1 lingura de seminte de mac
2 linguri de migdale feliate
2 catei mici de usturoi
1 lingura de dos soia dark
2 felii subtiri de ghimbir cu tot cu coaja
boia de ardei
sare, piper
1 lingura ulei de masline