Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite

Reteta culinara din categoria Supe. Specific Franta. Cum sa faci Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite

 

Iata o supa clasica de dovleac cu cartofi, praz si morcov garnisita cu seminte de floarea soarelui si mac si cu migdale feliate prajite cu usturoi, ghimbir si sos de soia. Daca nu puneti smantana este perfecta pentru perioada de post. https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/supacrema-de-dovleac-cu-ghimbir-usturoi.html

Ingrediente Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite

700 g de dovleac tip butternut

2-3 cartofi

1 tija de telina

1 praz 'partea alba

1 morcov

un Kube de pui

1 foaie de dafin, cimbru uscat

100 g de smantana

2 linguri de seminte de floarea soarelui

1 lingura de seminte de mac

2 linguri de migdale feliate

2 catei mici de usturoi

1 lingura de dos soia dark

2 felii subtiri de ghimbir cu tot cu coaja

boia de ardei

sare, piper

1 lingura ulei de masline

Categorii