Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde

Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde

 

Una dintre supele cremă care-mi plac mult este aceasta, din dovlecel și din alte câteva legume (cartofi, morcovi, pătrunjel și țelină) care o fac și mai bună. De obicei supele cremă sunt și de post, ceea ce ne aduce un oarecare avantaj în această perioadă. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde

1 dovlecel mediu

4 cartofi medii

2 morcovi

1 pătrunjel

1 felie de țelină mare

1 ceapă galbenă, medie

5-6 căței de usturoi

ulei de floarea soarelui, pentru călit

sare

piper

Pentru servit:

4-5 fire de ceapă verde

crutoane din 8-10 felii de pâine toast

Categorii