Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde
Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde
Una dintre supele cremă care-mi plac mult este aceasta, din dovlecel și din alte câteva legume (cartofi, morcovi, pătrunjel și țelină) care o fac și mai bună. De obicei supele cremă sunt și de post, ceea ce ne aduce un oarecare avantaj în această perioadă. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.
Ingrediente Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde
1 dovlecel mediu
4 cartofi medii
2 morcovi
1 pătrunjel
1 felie de țelină mare
1 ceapă galbenă, medie
5-6 căței de usturoi
ulei de floarea soarelui, pentru călit
sare
piper
Pentru servit:
4-5 fire de ceapă verde
crutoane din 8-10 felii de pâine toast