Supa crema de dovlecel galben si fasole galbena

Reteta culinara Supa crema de dovlecel galben si fasole galbena din categoria Supe. Cum sa faci Supa crema de dovlecel galben si fasole galbena

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de dovlecel galben si fasole galbena

 

Anul asta am testat si altfel de dovlecei sa vad ce-i de capul lor, pe ala galben l-am bagat intr-o supa crema, pe cel verde inca il astept sa scoata capul din floare...:)))))

1 dovlecel galben cca 500 g fasole galbena lata cca 250 g supa de gaina cca 1 l si 1/2 l zeama strecurata ceapa rosie 5 buc mici ( nu mi-a iesit cu ceapa anul asta, dar e buna si asa mica, gust sa fie) cca 250 g amestec din supa de gaina ( morcov, ceapa, pastarnac si cca 100 g piept de gaina) parmezan bacon prajit crocant crutoane cu ulei si piper

Supa o aveam pregatita cu o zi inainte, facusem un pilaf si am fiert o puicuta mai gaina. Am oprit zeama , legumele fierte si cca 100 g piept special sa fac o supa crema, ochisem in gradina frumuselul de dovlecel. Pana aici e simplu, adica totul este simplu, doar eu trancam cam mult. Am pregatit legumele, dovlecelul l-am taiat cuburi, fasolea am rupt-o mai marunt iar ceapa am curatat-o si am lasat-o asa intreaga, la cat de mica era nu m-am obosit sa o si tai in doua. Am pus zeama de supa strecurata intr-o oala, am asezat oala pe foc, am adaugat mai intai fasolea si ceapa, cand a inceput sa se inmoaie fasolea am adaugat si dovlecelul si am lasat sa fiarba bine, pana ce zeama a scazut  sub 1l. Separat am dat la blender amestecul de legume si piept de pui din supa, apoi am blendat fasolea, ceapa si dovlecelul, am adaugat si amestecul de legume si piept de pui, am mai pus pe foc cca 10 min. Am potrivit de sare ( de preferat mai putina pentru ca e sarat si parmezanul si baconul) si am stins focul la oala. Separat am prajit baconul pana ce a devenit crocant. Cat timp a fiert supa cu legumele am pregatit crutoanele. Paine mai veche  taiata felii si apoi cubulete marunte, cubuletele le-am stropit cu ulei de masline si am risnit piper mozaic, le-am prajit in cuptor pana au devenit rumene si crocante. Am servit supa cu bacon crocant, parmezan din abundenta si crutoane cu piper. Cam asta a fost toata filozofia supei creme, sa aveti pofta daca v-a facut cu ochiul reteta.

Ingrediente Supa crema de dovlecel galben si fasole galbena

1 dovlecel galben cca 500 g

fasole galbena lata cca 250 g

supa de gaina cca 1 l si 1/2 l zeama strecurata

ceapa rosie 5 buc mici ( nu mi-a iesit cu ceapa anul asta, dar e buna si asa mica, gust sa fie)

cca 250 g amestec din supa de gaina ( morcov, ceapa, pastarnac si cca 100 g piept de gaina)

parmezan

bacon prajit crocant

crutoane cu ulei si piper

Categorii