Supa crema de legume coapte
Reteta culinara din categoria Supe. Cum sa faci Supa crema de legume coapte
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de legume coapte
In ultimul timp nu am mai mancat prea multa carne. De cateva zile tot poftesc la o supa crema. Asa ca astazi m-am pus pe treaba. Am fost in oras si mi-am cumparat toate necesare, Traficul in aceasta perioada este incredibil de aglomerat, dar nu am cedat. :) Ajunsa acasa, mi-am facut o ciocolata calda si m-am apucat de treaba. Ca si sursa de insipiratie am folosit o reteta de la Jamila. Pe langa ingredientele pe care ea le-am folosit eu am mai adaugat cateva ingrediente (ardeiul kapia si mai multi cartofi dulci). Reteta nu este una deloc complicata si o poate pregati si cel mai nepriceput. Mi-a iesit o cantitate destul de mare. Timp de 3 zile o sa am ce manca la cina. Eu am servit-o cu smantana. Aceasta supa crema este recomandata si persoanelor vegetariene, vegane sau cele care tin post. Crutoanele au fost suficiente pentru doua portii. Asadar, daca doriti ceva usor, delicios si cu un gust usor dulce, va recomand cu drag aceasta supa crema.
Ingrediente Supa crema de legume coapte
3 cartofi dulci
1 dovlecel
1 radacina pastarnac
1/2 telina
3 cepe rosii
3 cepe albe
3 morcovi
1 praz
3 cartofi albi
2 ardei kapia
2 ardei grasi
6 rosii cherry sau 2 rosii mari
7 catei de usturoi
3 linguri de ulei
sare, piper, cimbru
patrunjel
Crutoane:
200 g paine taiata cubulete
3 linguri ulei
4 catei de usturoi
patrunjel
piper si sare
smantana pentru servit