Supa-crema de legume, cu crutoane

Reteta culinara Supa-crema de legume, cu crutoane din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa-crema de legume, cu crutoane

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa-crema de legume, cu crutoane

 

În zilele de post fac uneori supe-cremă (de cartofi numai, sau de legume) și întotdeauna pregătesc la cuptor, crutoane crocante și frumos rumenite. Supa-cremă este mai bună, mai onctuoasă, dacă i se adaugă 3-4 linguri de smântână, dar atunci nu ar mai fi nici de post, nici de regim. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă-cremă.  

Ingrediente Supa-crema de legume, cu crutoane

4 cartofi

2 morcovi

2 pătrunjei

1 păstârnac

1 țelină

2 cepe verzi

ulei pentru prăjit ceapa

4 căței de usturoi

1 legătură de frunze de pătrunjel

sare

piper

crutoane din 10-12 felii de pâine

Categorii