Supa crema de legume ( cu imbunatatiri)
Reteta culinara Supa crema de legume (cu imbunatatiri) din categoria Supe. Cum sa faci Supa crema de legume ( cu imbunatatiri)
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de legume ( cu imbunatatiri)
Cand sunt singura acasa nu prea am chef sa mananc, dar trebuie sa bag si eu ceva in stomacel, asa ca imi fac de cap si fac experimente pe mine. Pofta ce-am poftit-o azi a fost cu legume, cu fidea panza de paianjen, parmezan, costita crocanta, crutoane cu ulei de masline si mult piper. N-am cantarit nici un ingredient, e asa la marele ''din ochi, dupa gust''
1 morcov mai maricel si subtirel ( pe asta l-am avut in camara) 2 catrofi albi medii ca marime 3-4 cepe albe minione, asa au vrut ele sa creasca 1 ardei gras rosu, mai baban, ca asa-i sta bine un ardei rosii, aici am pus ca sa fie, sa se ajunga,are solarul rosii ( inca, de parca nu-i octombrie) o mana sanatoasa de fidea panza de paianjen parmezan - placerea mea nevinovata in materie de ''saraturi'' costita prajita crocant crutoane tavalite-n ulei de masline si cu mult piper ( imi place piperul , deci am pus ) sare, piper patrunjel verde - am mai gasit prin gradina ratacit nelipsita apaMi-am pregatit legumele- ceapa, morcov,cartof, ardei-, le-am spalat, curatat si taiat in bucti mai mici, sa fiarba uniform. Le-am pus intr-o oala de 2 l , am adaugat un 1l apa si un pic de sare, le-am lasat sa fiarba pana ce apa a scazut un sfert si legumele au devenit moi. Am curatat rosiile de coaja, le-am taiat in bucati, apoi le-ama daugat in supa, am adaugat si fideaua si am lasat sa mai fiarba la foc mic cca 20 min. Dupa ce au fiert le-am blenduit , am adaugat sare si piper dupa gust. Am mai lasat 2-3 min la foc mic sa se intrepatrunda bine aromele. Mi-am pregatit niste crutoane tavalite prin ulei de masline si presarate cu mult piper, rumenite-n cuptor. Am prajit niste costita taiata marunt si mi-am taiat parmezanul cubulete mici. Am servit aceasta supa cu parmezan, costita, crutone si patrunjel verde. Mi-am satisfacut papilele gustative, mi-am scos din mine si o mica raceala, am mancat supa fierbinte si am incalecat pe-un nor razlet si v-am spus povestea unei pofte dintr-o duminica de octombrie. Sa aveti pofta !
Ingrediente Supa crema de legume ( cu imbunatatiri)
1 morcov mai maricel si subtirel ( pe asta l-am avut in camara)
2 catrofi albi medii ca marime
3-4 cepe albe minione, asa au vrut ele sa creasca
1 ardei gras rosu, mai baban, ca asa-i sta bine un ardei
rosii, aici am pus ca sa fie, sa se ajunga,are solarul rosii ( inca, de parca nu-i octombrie)
o mana sanatoasa de fidea panza de paianjen
parmezan - placerea mea nevinovata in materie de ''saraturi''
costita prajita crocant
crutoane tavalite-n ulei de masline si cu mult piper ( imi place piperul , deci am pus )
sare, piper
patrunjel verde - am mai gasit prin gradina ratacit
nelipsita apa