Supa crema de mazare, cu crutoane
Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa crema de mazare, cu crutoane
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de mazare, cu crutoane
Cum ne plac mult supele cremă (mai ales cu crutoane crocante și bine rumenite în cuptor) am făcut pentru sfârșitul săptămânii trecute o astfel de supă, din mazăre. Am folosit mazăre congelată din comerț, deși nu prea agreez astfel de variante, pentru că în vara care a trecut n-am reușit să fac proviziile de mazăre proaspătă pentru iarnă. În scurt timp, supa cremă a ieșit foarte bună, nu numai datorită mazărei, ci și a celorlalte legume din lista de ingrediente. În plus, a fost exact ce trebuie și pentru perioada de post. Când s-a putut, am îmbogățit gustul supei cu 1-2 linguri de smântână grasă, iar crutoanele crocante au contribuit decisiv la savoarea maximă a acestui preparat. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă cremă.
Ingrediente Supa crema de mazare, cu crutoane
450 grame de mazăre congelată
4 cartofi medii
2 morcovi
1 pătrunjel
1 felie de țelină
1 ceapă galbenă, medie
5-6 căței de usturoi
ulei de floarea soarelui pentru călit
sare
piper
cimbru
1 legătură de frunze de pătrunjel
Pentru servit:
crutoane din 8-10 felii de pâine toast