Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Reteta culinara Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

 

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu ce am prin frigider). Supa pregătită azi a fost delicioasă și vă invit să o încercați și voi.

 

INGREDIENTE
450g mazăre congelată 1 dovlecel 10-15 buchețele broccoli 3 cartofi 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1 felie țelină 1 ceapă 3 căței de usturoi sare piper -pentru crutoane: 4 felii de pâine rozmarin ulei de măsline

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După 10-15 minute se adaugă și buchețelele de broccoli. Când legumele sunt fierte se mixează bine. Se adaugă sare și piper după gust.

Pentru crutoane se folosește pâine veche de 1-2 zile, care se taie în cubulețe cât mai mici. Se așează bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, se stropesc bine cu ulei de măsline și se condimentează cu rozmarin. Se amestecă viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și se introduc în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.

Supa se servește cu crutoane.

Ingrediente Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

450g mazăre congelată

1 dovlecel

10-15 buchețele broccoli

3 cartofi

1 pătrunjel rădăcină

1 păstârnac

1 felie țelină

1 ceapă

3 căței de usturoi

sare

piper

-pentru crutoane:

4 felii de pâine

rozmarin

ulei de măsline

Categorii