Supa crema de morcovi
Reteta culinara Supa crema de morcovi din categoria Supe. Cum sa faci Supa crema de morcovi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de morcovi
Cred ca v-am mai spus in cateva randuri cate de iubite sunt supele-crema in familia mea: baietii mei le adora, iar eu sunt foarte incantata. Pe langa faptul ca sunt foarte hranitoare, ele imi dau avantajul de a "ascunde" toate legumele pr care fiul meu nu le accepta altfel. Stiind ca iubeste morcovii oricum i-as da, nu am ezitat sa pregatesc si aceasta supa minunata! Pana sa va dau reteta, o sa va amintesc ca, fiind portocalii, morcovii au o concentratie foarte puternica de antioxidanti (ca si legumele si fructele galbene), sunt plini de vitamine (A, K, C, B6), sunt o sursa buna de fibre si contin potasiu si mangan. Atentie insa, daca urmati o cura de slabire: morcovii fierti au un indice glicemic mare ( 85, nu sunt recomandati, mai ales in dieta Montignac), insa cei cruzi sunt exact invers, adica au un indice glicemic mai mic (30). Totusi, nu e cazul sa va ingrijorati: Chiar daca au un IG ridicat,aceste alimente au un continut in glucide pure foarte scazut (cca 5%) .Consumul lor in cantitati normale ar trebui sa aiba deci un efect neglijabil asupra glicemiei.
Ingrediente Supa crema de morcovi
Si acum, dupa atata povestit, sa va dau si reteta:
1 lingura ulei de floarea soarelui
1 ceapa mica
250 gr. morcovi
1 telina mica
vegeta naturala
sare, piper, dupa gust
1 lingurita smantana,
pt. decor (optional)
1 lingurita unt
apa (1,5 l)