Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă
Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă - Cum se prepara Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă: Morcovii, ceapa și cartofii se taie cuburi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă
Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă este un deliciu fin și cremos, plin de savoare.
Ingrediente Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă: 120 g brânză gorgonzola picantă 3 felii de pâine 500 gr morcovi (2 buc. potrivite ca marime) 2-3 căței de usturoi 1 ceapă roșie 500 gr cartofi (3 bu. potrivite ca marime) Ulei de măsline Oregano uscat Praf de usturoiCum se prepara Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă:
Morcovii, ceapa și cartofii se taie cuburi.
Într-o cratiță încăpătoare, se pun câteva linguri de ulei de măsline și se călesc toate legumele pentru un plus de savoare. Se condimentează cu sare și piper si se călesc foarte puțin, cca 2 minute, după care se adaugă apă, până la aproximativ ¾ din înălțimea oalei.
Cât timp legumele fierb, se prepară crutoanele aromatizate. Pâinea se taie cubulețe mici și se pune într-o tigaie în care s-au încins în prealabil câteva linguri de ulei de măsline. Se condimentează după gust cu sare, piper, praf de usturoi și oregano.
Legumele fierte se pasează cu blenderul vertical, după care se potrivește gustul de sare.
Supa se pune în boluri, se adaugă crutoane aromatizate și cubulețe de brânză gorgonzola deasupra. Se servește caldă.
Poftă bună!
Ingrediente Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă
Ingrediente Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă:
120 g brânză gorgonzola picantă
3 felii de pâine
500 gr morcovi (2 buc. potrivite ca marime)
2-3 căței de usturoi
1 ceapă roșie
500 gr cartofi (3 bu. potrivite ca marime)
Ulei de măsline
Oregano uscat
Praf de usturoi