Supa crema de rosii

Reteta culinara Supa crema de rosii din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa crema de rosii
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de rosii
„Rețete de suflet” Ce poate fi mai bun decât o masă pregătită cu roșii de grădină gustoase și sănătoase? La fel si aceasta supa crema in care am folosit rosii cherry si diverse marimi culese din gradina, nu a mea, altele!
1 kg rosii cherry (diferite marimi) 1 ceapa rosie 3 catei mari de usturoi (sau chiar mai multi) sare piper 1 lg otet balsamic 3 lg ulei de măsline câteva crengute de cimbru 1 morcov 1 bucată de țelină optional smantana pentru servit: crutoane, brânză, pestoSe curata morcovul si telina, se taie in bucati mai mici si se fierb intr-un litru de apa.
Roșiile se spală și se pun într-o tavă. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și feliați. Se pune peste rosii. La fel și cățeii de usturoi. Peste ele se toarnă oțet balsamic și ulei de măsline. Se adauga sare si piper, se adauga crengutele de cimbru si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute.
Scoateți tava din cuptor, turnați conținutul într-o cratiță, turnați peste ele apa cu morcovii și țelina (apa să fie în jur de 750 ml). Punem cratita pe foc si lasam sa fiarba impreuna aproximativ 5-10 minute.
Se stinge focul, se lasa putin sa se raceasca si apoi se pune in blender. Se da piureul obtinut prin strecuratoare pentru a indeparta semintele de pe rosii si coaja acestora. Se pune din nou pe foc, se condimenteaza daca este nevoie cu sare si piper (poti adauga smantana daca vrei) si apoi se serveste.
Se toarnă supa într-un bol, se adaugă 1 lgt de pesto, brânză afumată tăiată cubulețe și crutoane de pâine.
Poftă bună!
Ingrediente Supa crema de rosii
1 kg rosii cherry (de diferite marimi)
1 ceapa rosie
3 catei mari de usturoi (sau chiar mai multi)
sare, piper
1 lg otet balsamic
3 lg ulei de masline
cateva crengute de cimbru
1 morcov
1 bucatica de telina
smantana optional
pt servit: crutoane, cascaval, pesto